Wednesday, September 30, 2009

masih penat.

okay 3 papers down down!
yeaah!
tapi apa result paper tu nnt haih tawakal plis..
penat gile.. buat 3d sampai terjojol mataaa...
need to learn more la buat 3d.
ok enough said..
this are pics of what happened so far bulan raya..:) aiden n ayah. hee so comel.
sayang semua ni.

i met cherrry n quillaa! after almost 3 years tak jumpaaa... :) cherry lawa gila. just imagine dulu masa form 1 die ala ala tomboy gitu n now fulamak aih so cun.



jambul siti nurhaliza, after bape hari no sleep my hair turns into this jambul. ili i donno whats wrong.

cha, thx for everything :) i love you too much.


sangat cantik kau ni chaa.



i am just blessed with all the people around me and this raya was a blast.
would'nt ask for more.
=)ain, just wish you could understand me just like how i tolerate with you.

Friday, September 25, 2009

mmu i hateiuuu.

sampai hati universiti yang yuran mahal buat cam nii
orang nak rayaaa..nak tenanggg..nak makaan...
bukan buat 3d!
so rude u mmu!
ain tgh type dengan dendam nii.
dahla nak examm..
y u so cruel..???
mi pun satuuu..
dulu relaks sangat
sekarang panik sangaat.
damnit..
tadi kazen datang pun tak dilayan..
malah kazen yang kecik tadi terkejut dengan jeritan ain sebab die gi off pc gua.
tengah buat 3d beb..
terkejut gila die gi chill je tutup..
nasib kecik lagi so ain hanya jerit minta tolong bukan jerit marah.
anyways thanks ida datang hanta asam pedaaas!

hate u mmu hate hate hatee. benci sampai sedih.

=)ain,semalam jumpa cherry,so happy!

Thursday, September 17, 2009

this day.

i have always been the person who is crazy about raya sebab balik kampung!
dulu masa ada arwah bak ada it was a blast..he made my raya so muuuch better..
but then i still have my tok mak n kampung n mak ngah n all who always make me happy masa raya!
eventho i had few so tak best disaster raya, i think this year i deserve to have a peaceful raya tapi ada asaimen mi pulak kan. takpe ketupat lagu penting dari itu semua.
tadi dalam kereta me n ayah had a conversation, he told me something that me make myself not to believe it, then kata ayah selalunya betul, tengah nak gi makan, i saw it with my very own eyes..
and it was very hard to believe what i've just seen. i was shocked.
it was not a lie ain, train yourself to believe it please.
dahla, i dont want it to spoil my mood.
oh tadi gi beli tudung raya ngan ayah, he made me buy this dua lapis tudung yang dalam tu tajam..
sebab nye he is bored seeing my round face..sampai hati ayaah!
so he made me buy this tudung yg dalam tu tajam n ada lapisan kain kat luar..
ntah la i am not used to it tp ayah punya pasal belasaaah la.
okay kepada group mi ain! aja aja fighting!
selamat hari raya semua
dan semoga ain nampak okay dengan muka tidak bulat.
maaf zahir batin to all..see you masa exam nanti!

lots of love,ain=).

Tuesday, September 15, 2009

anak anak comel.

esh i seriusly think budak budak dalam ni adorable sangat!

Oh, The Temptation from Steve V on Vimeo.



comel kan? hesh pipi sume nk gebu2 rosy2.


tak sempat lagi beli tudung rayaaa...
pagi tadi ayah cakap die pegi jalan tar..
so he wants to buy me tudung..
so good luck ayah cari tudung lawa untuk ain!
n takmo tudung ekin plis..-_-
oh ada satu dillema hidup...rasa nak tuka phone LG yang qwert tu..
but then... should i or should i not..ntahla.

=)ain, nak raya nak raya. keja pun tak konsentrate nii.

Monday, September 14, 2009

bila huruf W tak boleh tekan.

i have a very very bad habit..
i gigit my nails like hell.
especially tengah buat asaimen..
bukan sengaja..
bukan naakk..
tapi memang macam tu..
sudah menjadi kebiasaan bila tiba2 keyboard laptop ada satu huruf tak boleh tekan..
biasanya it is huruf w atau space bar..
bile goncang2 laptop, kuku rupanya yang sangkut..
maaaaf memang geli sikit..
tapi ain tak perasan! serius..
tataw nk buat apa dah..
kuku pun dah buruk gila..
hessh..
wat to do wat to doo!

oh satu lagi ain nak share perangai ayah pula..
ayah suka berlakon..
kadang2 die kol ain buat suara nangis2 fake..
kadang2 ceriaaa sangaat..fake jugak.
kadang2 ain tak tahan gila tetibe die berlakon pengsan or dirasuk hantu dalam kereta..
one thing i would do is say..
ayaaaah jangan la main2 pengsan yah...ain tekan hon karang!
and it works all the time..
ain cakap tu je die akan stop berlakon n gelak sorang2..n berkata terer kan ayah belakon..
hesh..
kalau situasi jadi dalam hp ain akan cakap..
ayah ain pasang loudspeaker nantii...kawan2 ain ada ni...
ni kadang2 kurang berkesan sebab ayah tak nampak kan..
and paling teruk bile die berlakon kaki ala ala tempang...
tak faham tak faham..but he is my ayah.

oh to mama: thank u so much bawak ain buka puasa 2 days in a row! :)

=)ain, post kali ni macam mengarut tapi hehh biarla.

Saturday, September 12, 2009

second suprise:)

first of all maaf sangat ain lambat update pasal 2nd suprise ain yg diplan oleh mereka mereka.
terima kasih sangat..! i was happy that day, so thank thank thank you.
here are some of the pictures:)



thanks semua! ain terkejut tak terkata.


picture perfect ni.

mommy to be 1.


mommy to be 2.

candid habis.


esh degil kau ni taj. ampun ampun ain kasar haritu -_- nasib mak die tak dengar. phew.


muke kamil cam russel! sikit la sikiiit.


first time pegang lomo memang jakun.


:)


ajwad tuan punya lomo.


alahaaai so comel u.



paija.my tilla.thanks for the sweet post. love u paija!


masih terkejut di situ.

kek pun nak masuk ala ala misteri je.


rambut acuan topi. memang tak dapat tempat lain ni. :))


para teman seram n paija.
Taj, who stole everyone's heart.

sekali lagi terima kasih semua.
=)ain, bile nk raya ni n i wish to be not so heartless.

Friday, September 11, 2009

cute bento's!

i personally loooove japanese food..
one of it is bento..bento ni macam all kind of food dalam bekas macam lunch box.
haritu i was browsing for reference apa ntah i saw this!
and i fell in love with the bento designs..
i found this on Laura Bento's flickr.
she did all these adorable cute bento lunches for her husband..comel gile!
kalau ain mesti rasa happy hari hari makanan comel comel. :)

dia siap carve seaweed tu jadi train! nampak tak.


husband dia gila bola so she did this for him. masih ukir atas seaweed.
i looove the most! monster bento! hi elmo!


ain suka gila swirly sandwich tu! so nice.



xbox bento cos her husband loves xbox.

octopus sausage. comeeeeell.

ni macam telur bungkus except for instead of telur it is sticky rice. nyum!

mexican bento, the roti amazed me.
visit la her flickr sebab over there die explain each bento is for what and ada apa in each bento!
p.s-recently, i've just learned that sometimes being honest wont bring me any good -_-
i was agak sedih cos after being honest with you.. you are still being you.
=)ain, i just love food, i hope you do too^^!


Saturday, September 5, 2009

come on ain!

okay i donno y i have beeen soo malas these days..
bukan nak...
tapi malas jugakk..
hesh maybe bcos ther's just too many things kan..
takpee ain come on jangan malas..
redah dan redah lagi..
kalau tak boleh pun keep on redah..
oh di sini ain ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang mengejutkan ain dua kali di birthday kali ni :) thank u!
i had fun.

=)ain, just make it work plis.

Wednesday, September 2, 2009

a tribute to Danny Noriega!

what i can say is we love u dannnny!
keep making funny videos plis..

this is a video of ili me n dody responding to Danny Noriega's family feast video.
hee maafkan kata kata kasar.
sebagai hiburan hati je ni.
ili u made my day beby!
*mine too babyyyy (Dody)

video

Tuesday, September 1, 2009

thank u semuaaa! terharu lagi.

yes..hari ini saya berumur dua puluh..
big number kan..
yet i still feel young inside! eceeeh!
i tink this years bday was sooo best..!
as the wishes was so warm n sweet.
i feel happy reading them!
thank u sangat sangat semua!
i wanna write it all here but then malas nak type..hee
oh cha nyanyi live to me last nite, she never ever sings to me tp semalam she did.
love u my chosy!
and si simon n gonjengs pulak ala ala culik ain lpas balik rumah shen tu..
ain pakai seluar tido je n takdak tudung pun sbab macam ntah gi rumah shen tuu je malas gile nak siap2.......
den mereka katup muka ain ngan shen tuu's snow cap..hee i shouted like hell.
anyways here are the pics. n maafkan muke berlengas ain plis.










=)ain, trima kasih sangat semua rakan!